Medi Ambient

 

La Institució Escolar Balmes està compromesa amb la realització d’una bona gestió mediambiental que garanteixi el respecte per l’entorn natural i el compliment de la legislació actual vigent a nivell nacional i internacional.

La sostenibilitat és una clara prioritat per a nosaltres, entesa des de la vessant mediambiental, social i econòmica, i el nostre compromís es reflecteix en l’activitat que es desenvolupa en els nostres centres.

A més, estem alineats amb les finalitats que persegueixen els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides i treballem per aportar un impacte positiu i contribuir a la millora dels grans reptes mundials.

9 estratègies relacionades amb els residuus, gestió de l’aigua, estalvi energètic, mobilitat  i economia circular, destacant:

  1. Aplicar la regla de les 3R: Reduir Reciclar i Reutilitzar.
  2. Circuits de recollida selectiva en els centres de formació.
  3. Des de fa anys treballem per millorar la gestió dels residus i la seva correcta eliminació.
  4. Augmentar el percentatge de reutilització de residus.
  5. Enviar el 0 % dels residus als abocadors.
  6. Impulsar la compra i contractació sostenible.
  7. Eficiència energètica i aconseguir el menor consum d’energia en qüestions com la climatització i potenciar al màxim la il·luminació natural.
  8. Fomentar els desplaçaments a peu o en bicicleta, l’ús del transport públic o compartir cotxe.
  9. Maximitzar els recursos i incrementar la rendibilitat dels mateixos.

I des de la vessant de la Formació:

En els centres de formació i d’escolarització compartida es forma i educa a l’alumnat vers a la consciencia mediambiental en el món laboral y personal.

Conscienciació per un ús correcte dels recursos que tenen repercussió i impacte en el medi ambient, tals com: aigua, paper, energia, etc.

La nostra activitat educativa es dota de recursos digitals i tecnològics que eviten el consum del paper i consumibles.

La gestió dels nostres centres i els professionals que treballen tenen integrat la consciencia de reduir l’impacte ecològic de la Institució Escolar Balmes amb el repte de ser una empresa sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

Signat per la

Direcció del Balmes - Centre de Formació

Martorell, 30 d’abril de 2021

Contacte | Política de privadesa | Política de cookies | Avís legal
Instagram